12 Μαΐου 2014

Τρόφιμα που βοηθούν στο κάψιμο του λίπους

Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Τρόφιμα,βοηθούν,κάψιμο,λίπους,γαλα,ξυδι,γκρειπφρουτ,πρασινο τσαι,λεμονι,φρουτα,λαχανικα


1. Πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν γίνει, συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού καθώς και του ρυθμού καύσης του λίπους εξαιτίας στις κατεχίνες που περιέχει. Οι κατεχίνες βοηθούν στον έλεγχο του βάρους μέσω της μείωσης του πολλαπλασιασμού των λιποκυττάρων και της παρεμπόδισης της απορρόφησης του λίπους

2. Φρούτα. Όπως είναι γνωστό τα φρούτα ρυθμίζουν την έκκριση ινσουλίνης με ελάχιστες ή λίγες θερμίδες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, προκαλούν αίσθηση κορεσμού και ενυδατώνουν τον οργανοσμό μας.

3. Λεμόνι. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και καταπολεμά τη συσσώρευση του λίπους.

4. Ξίδι. Το οξικό οξύ που περιέχει το ξίδι καταπολεμά τη συσσώρευση του λίπους έως 10%.

5. Γκρέιπφρουτ. Η ναρυνγερίνη είναι η ουσία που μας δίνει την αίσθηση της πικράδας στο γκρέιπφρουτ, αποτρέπει τη συσσώρευση του λίπους και ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο δέρμα. Αν παίρνετε χάπια συμβουλευτείτε το γιατρό σας επειδή το γκρέιπφρουτ επηρεάζει το μεταβολισμό κάποιων φαρμάκων (π.χ αντιπηπτικά, αντιλιπιδαιμικά κ.α).

6. Λαχανικά. Δεν σας δίνουν καθόλου λίπος σας χορταίνουν και δεν σας επιβαρύνουν με θερμίδες. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.

7. Γάλα. Το ασβέστιο που περιέχουν τα γαλακτοκομικά προιόντα βοηθούν στη διάσπαση του λίπους και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε γαλακτοκομικά επιταχύνουν την απώλεια βάρους σε σχέση με άλλες δίαιτες που είναι φτωχές σε ασβέστιο.

8. Ψάρι. Θα σας χορτάσει χωρίς να επιβαρύνει και χωρίς να αυξήσει τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό σας. Επίσης προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

9. Κοτόπουλο. Είναι ένα ελαφρύ φαγητό και χορταστικό. Στις δίαιτες προτιμίστε το στήθος και την πέτσα καλό είναι να τη βγάλετε.

10. Άπαχο κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας σας χορταίνει και σας δίνει θρεπτικά συστατικά χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό σας θερμιδικά.

11. Μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, ρίχνει την πίεση, δρα ως αντικαταθλιπτικό και δεν χρειάζεται να την αποκλείουμε από το διαιτολόγιό μας. Απ’ το να φάτε μια πάστα καλύτερα να φάτε μια μαύρη σοκολάτα.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top