30 Απριλίου 2014

Ρώμη: Η ''αιώνια πόλη''

Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

Ρώμη: Η ''αιώνια πόλη''

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας και βρίσκεται στην κεντρικοδυτική της πλευρά. Μέσα στο κέντρο της Ρώμης βρίσκεται και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάππα. Τη Ρώμη τη διασχίζει ο ποταμός Τίβερης και είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάτε είναι με το αεροπλάνο. Βέβαια για όσους θέλουνε να πάνε με το πλοίο πάνε Ανκόνα και από εκεί με τρένο μέχρι τη Ρώμη. Το κέντρο της Ρώμης θέλει πολύ περπάτημα  γι’ αυτό να είσαστε προετοιμασμένοι. Βέβαια υπάρχει μετρό και λεωφορεία για να κάνουν ευκολότερη τη μετακίνησή σας.

Η Ρώμη είναι μια πόλη που θεωρείται μουσείο, έχει πολλά να δείτε όπως το Κολοσσαίο το μεγαλύτερο αμφιθέατρο, την Αρχαία Αγορά, το Μαυσωλείο του Αυγούστου, το Βατικανό,  το Πάνθεον και πολλά άλλα σημαντικά μνημεία, μουσεία και εκκλησίες. Φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Fontana Di Trevi με το θεό Ποσειδώνα να δεσπόζει στο κέντρο της, κάντε μια ευχή και ρίξτε ένα κέρμα.

fontana-di-trevi
fontana di trevi

Piazza-di-Spagna
Piazza di Spagna

Για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά όμορφα ξενοδοχεία, βέβαια στο κέντρο είναι λίγο πιο τσιμπιμένες οι τιμές όμως έχετε κοντά σας τα πάντα.
Όσο για το φαγητό πρέπει να δοκιμάσετε το κλασικό πιάτο της Ιταλίας τις μακαρονάδες και τις πίτσες της. Είναι γνωστό ότι η Ιταλία έχει από τις καλύτερες κουζίνες παγκοσμίως.
Για τη διασκέδασή σας προτιμίστε το Trastevere, στο Campo dei Fiori και την πολυσύχναστη συνοικία Testaccio. Επίσης και στα στενά γύρω από την plazza Navona, υπάρχουν πολλές καφετέριες, κάποιες μπυραρίες και μπαρ για να πιείτε το ποτάκι σας. Να ξέρετε πως στην Ιταλία ο καφές είναι φθηνότερος από την Ελλάδα και πως  οι Ιταλοί προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους στα όρθια.

Πλατεία Αγ. Πέτρου
Πλατεία Αγ. Πέτρου

Το κέντρο της είναι γεμάτο από μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας , εκεί θα βρείτε όλες τις ιταλικές μάρκες και άλλες πολλές. Οι τιμές είναι ίδιες με την Ελλάδα. Έχω ακούσει για ένα πολυκατάστημα το Castel Romano που βρίσκεται μισή ώρα έξω από το κέντρο με το αυτοκίνητο, το οποίο έχει πολύ καλές τιμές στις γνωστές ιταλικές μάρκες αλλά και στα άλλα.

Η Ρώμη είναι από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο γι’ αυτό αξίζει να την επισκεφθείτε. Πολλά ζευγάρια διαλέγουν τη Ρώμη για μια ρομαντική απόδραση εξάλλου δεν είναι και πολύ ακριβή. Συνδυάζει πολιτισμό, ρομαντισμό, νόστιμη κουζίνα, όμορφα μπαρόκ κτίρια και φυσικά ατελείωτο shopping. Λίγες πόλεις σαν τη Ρώμη προσφέρουν τέτοια ποικιλία και λίγοι είναι οι επισκέπτες που φεύγοντας δεν έχουν την επιθυμία να την επισκεφθούν ξανά. Γι’ αυτό επισκεφθείτε την και ανακαλύψτε τις ομορφιές της ΄΄αιώνιας πόλης΄΄ είμαι σίγουρη πως θα σας μείνει αξέχαστη.

Οι όχθες του Τίβερη με θέα το Βατικανό
Οι όχθες του Τίβερη με θέα το Βατικανό


Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top