12 Μαρτίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...Η πύλη της Ανατολής προς την Δύση

Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...Η πύλη της Ανατολής προς την Δύση - e-womenmagazine.blogspot.gr

Η όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο νομό Έβρου και απέχει 40 χλμ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Λόγω των τμημάτων του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου έχει πολλούς φοιτητές και αυτό βοηθά την οικονομία της αλλά και τη γύρω περιοχή. Είναι η πύλη εισόδου της ευρωπαικής ένωσης από την Ασία και σημαντικό λιμάνι αλλά και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας.

Η Αλεξανδρούπολη  μας παρουσιάζει ένα σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό έργο. Υπάρχουν πολλά μνημεία και αξιοθέατα για να θαυμάσετε όπως ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης όπου είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, η Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία, η Πλατεία της Μητρόπολης – Λεονταρίδειος Σχολή και πολλά άλλα μνημεία στη γύρω περιοχή στο Σουφλί και στις Φέρες. Επίσης υπάρχουν οικοτουριστικές δραστηριότητες γι’ αυτούς που αγαπούν τη φύση όπως το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς.

e-womenmagazine.blogspot.gr - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...Η πύλη της Ανατολής προς την Δύση


Στην Αλεξανδρούπολη μπορείτε να πάτε αεροπορικώς καθώς διαθέτει αεροδρόμιο, με το αυτοκίνητό σας περίπου 3 ώρες από Θεσσαλονίκη, με το ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ.
Για τη διαμονή σας υπάρχουν αρκετά όμορφα ξενοδοχεία ανάλογα με το τι ζητάτε από οικονομικής πλευράς.

Το φαγητό και η διασκέδαση λόγω των φοιτητών που έχει δεν λείπει, υπάρχουν αρκετά μέρη για να φάτε καλά αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση να απολαύσετε το ποτάκι σας.
Τώρα αν θέλετε να περπατήσετε στον εμπορικό δρόμο της, όπου συναντά κανείς αρκετά επώνυμα καταστήματα, επισκεφθείτε τη Λεωφόρο Δημοκρατίας τον κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης. Επίσης κάντε μια βόλτα στην παραλιακή οδό η οποία έχει έναν πολύ μεγάλο πεζόρομο για να κάνετε τον περίπατό σας.

Αποδράστε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη και θαυμάστε τις ομορφιές της.

e-womenmagazine.blogspot.gr - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ...Η πύλη της Ανατολής προς την Δύση

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top