18 Ιανουαρίου 2014

Συκωτάκια πουλιών με μανιτάρια

Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2014

E-WOMENMAGAZINE.BLOGSPOT.GR - ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά:
300 γραμ συκωτάκια πουλιών
300 γραμ πλευρώτους μανιτάρια
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
3 ποτήρια κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
                                                          

                                                                          Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τυχόν ίνες και τα στεγνώνουμε καλά να μην έχουν νερά. Τα ρίχνουμε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το κρασί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες στο ψυγείο. Όταν είναι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε τη μαρινάδα. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τα συκωτάκια για 5 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και τη σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μειωθεί αρκετά. Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στη μαρινάδα που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν με τα υπόλοιπα υλικά. 

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top