4 Δεκεμβρίου 2013

Pilates για υγιή πλάτη

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Pilates για υγιή πλάτη

Το pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates στη Γερμανία τη δεκαετία του 1920 και είναι μία διαδεδομένη μορφή γυμναστικής. Είχε πρόβλημα με τη σπονδυλική του στήλη από μικρός γι’ αυτό παρακολουθούσε μαθήματα γιόγκας, έτσι δημιούργησε μια νέα μέθοδο εκγύμνασης.

Το pilares έχει στοιχεία γιόγκας και πολεμικών τεχνών. Η σταθερότητα και το κέντρο βάρους του σώματος επικεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιά. Έδωσε το όνομα ΄΄Contrology΄΄ για να δείξει τη σημασία που έχει ο έλεγχος της κίνησης και της μυικής άσκησης. Η συγκέντρωση του μυαλού, οι σωστές αναπνοές και η συνεχή ροή των κινήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο.

Βελτιώνει το μυικό σύστημα, ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος και προσδίδει ευλυγισία. Απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα όπως κύφωση και σκολίωση καθώς επαναφέρει τη σωστή θέση της σπονδυλικής στύλης, πόνους στον αυχένα, στη μέση και την πλάτη καθώς επίσης βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών χωρίς βέβαια να δίνει όγκο.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτά τα προβλήματα ή απλως θέλετε να γυμνάσετε το κορμί σας βάλτε τη μέθοδο pilates στη ζωή σας

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top