3 Δεκεμβρίου 2013

Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι από τα πιο όμορφα χωριά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο νομό Πέλλας σε ύψος 1.200 μ. και είναι το κοντινότερο χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν.
Χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός από το 1992. Το παραδοσιακό του στυλ το εντάσσει στα ομορφότερα χειμερινά τουριστικά μέρη. 

Το φαγητό είναι πολύ καλό καθώς διαθέτει ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια, όμορφες καφετέριες που μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και το βράδυ το ποτό σας. Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με τζάκι ή τζακούζι, ανάλογα τι θα επιλέξετε,  που σας παρέχουν τα πάντα.

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄

Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς οπαδούς του σκι. Υπάρχουν καφέ μπαρ, εστιατόριο και σαλέ που μπορείτε να περάσετε τη νύχτα σας. Απέχει 39 χλμ από την Έδεσσα, 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 570 χλμ από την Αθήνα.

Κοντινά χωριά που μπορείτε να πάτε είναι η Παναγίτσα 8 χλμ από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, χτισμένη σε υψόμετρο 700 μ. Τα τελευταία χρόνια έχει αρκετό τουρισμό. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και ξενοδοχεία. Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Παναγίτσα είναι το μουσείο φωτογραφικών μηχανών στο ξενοδοχείο Λεβέντης στον περιφερειακό της Παναγίτσας. Πιο κάτω από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο θα βρείτε τον οικισμό του Νέου Άγιου Αθανάσιου σε υψόμετρο 750 μ. Η απόσταση των δύο χωριών είναι 5 χλμ. Σήμερα είναι αναπτυγμένος τουριστικά με ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακούς ξενώνες και όμορφα ταβερνάκια.

e-womenmagazine - Παλαιος Άγιος Αθανάσιος η ΄΄Αράχωβα του Βορρά΄΄


Τα στενά πέτρινα δρομάκια, οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα όμορφα ξενοδοχεία θα σας αφήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Δεν είναι άλλωστε λίγοι που τον αποκαλούν ΄΄η Αράχωβα του Βορρά΄΄.  Ο τουρισμός το χειμώνα είναι σε υψηλά επίπεδα. Όπωτε σας δοθεί η ευκαιρία επιλέξτε τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο για τη διαμονή σας, θα εντυπωσιαστείτε. 

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top