3 Δεκεμβρίου 2013

Μέτσοβο : Χτισμένο στις πλαγιές της Πίνδου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013


Ένας όμορφος προορισμός για το χειμώνα κυρίως αλλά και το καλοκαίρι, για όσους είναι λάτρης του βουνού, είναι το Μέτσοβο.

Είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων με υψόμετρο 1.160 μ. Είναι κοντά στο νομό Τρικάλων ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου, της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας. Οι κάτοικοι του Μετσόβου ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, την οινοποιία, τη δασοπονία, την τυροκομία, τη λαική τέχνη, την υφαντουργία αλλά και τον τουρισμό. Είναι γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών το μετσοβόνε και μετσοβέλα που όποιος πάει δεν μπορεί να μην το δοκιμάσει.


Το κλίμα είναι ψυχρό με βαρύ χειμώνα ενώ το καλοκαίρι είναι σχετικά ζεστό με αρκετές βροχές. Σχετικά με άλλα μέρη βέβαια το καλοκαίρι στο Μέτσοβο είναι αρκετά δροσερό και αν σας αρέσει το βουνό θα το απολαύσετε και το καλοκαίρι.

Η χιλιομετρική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 235 χλμ, από Αθήνα μέσω Τρικάλων 413 χλμ, από Ιωάννινα 62 χλμ, από Γρεβενά 63 χλμ και από Τρίκαλα 93 χλμ.


Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη πηγών Αώου μια τεχνητή λίμνη 15 χλμ από το Μέτσοβο καθώς και το Μετσοβίτικο έναν παραπόταμο του Αράχθου όπου μια βόλτα στα μονοπάτια που υπάρχουν στις όχθες του και στο πέτρινο γεφύρι θα σας μαγέψει.

Επίσης ο Αβερώφειος κήπος ένα πάρκο που θα δείτε όλα τα είδη δέντρων που υπάρχουν στην περιοχή είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε.

Όμορφα μοναστήρια με φοβερή αρχιτεκτονική αρκετών αιώνων πριν είναι κάτι που θα θαυμάσετε καθώς και μουσεία όπως αυτό της λαικής τέχνης που είναι η πολιτιστική ανάπτυξη του Μετσόβου.

Τέλος ο νερόμυλος Γκίνα στο Μέτσοβο είναι ένας από τους πολλούς νερόμυλους που υπάρχουν στα Ιωάννινα και είναι σε καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Είναι δίπλα στις όχθες του Άραχθου κοντά στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Όσο για το φαγητό υπάρχουν πολλά ωραία παραδοσιακά ταβερνάκια οπού μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές του Μετσόβου. Δεν έχει τόσο έντονη νυχτερινή ζωή υπάρχουν όμως κάποιες παραδοσιακές καφετέριες που μπορείτε να περάσετε τη βραδιά σας με ένα ποτάκι. Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά ξενοδοχεία με όμορφο στυλ.
Το Μέτσοβο είναι δανικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν το τοπίο, την αρχιτεκτονική, τις βυζαντινές αρχαιότητες, την ζωντανή παράδοση και τον πολιτισμό ή τις εξορμήσεις στο χιονοδρομικό κέντρο και στις κοντινές περιοχές.

Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top