9 Δεκεμβρίου 2013

Ελάτη Τρικάλων

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2013

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Η Ελάτη είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στο νομό Τρικάλων, νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου. Η χιλιομετρική απόσταση από την πόλη των Τρικάλων είναι 32 χλμ. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε ύψος 920 μ. στο όρος Κόζιακα. Κοντά στην Ελάτη βρίσκονται όμορφα χωριά που μπορείτε να εξερευνήσετε όπως το Περτούλι, η Πύλη, το Νεραιδοχώρι, η Πύρρα και πολλά άλλα χωριά.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Το χιονοδρομικό κέντρο είναι 8.5 χλμ από την Ελάτη στη θέση Περτουλιώτικα Λιβάδια ανάμεσα απ την Ελάτη και το Περτούλι. Το σαλέ του είναι απ τα ομορφότερα σαλέ από αρχιτεκτονικής πλευράς. Τα Τρίκαλα απέχουν 31 χλμ απ την Ελάτη, η Πύλη 13 χλμ και το Περτούλι 14.5 χλμ. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε όπως  το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, το γεφύρι Χατζηπέτρου – Βλαχόστρατα, το γεφύρι της Πύλης, η Μονή Δούσικου, οι καταρράκτες Δέσης, η Πόρτα Παναγιά, η Μονή Τιμίου Σταυρού, η Μονή Γκούρας και τα τρία ποτάμια. Αν σας αρέσει το περπάτημα κάντε μια βόλτα στον κόκκινο βράχο.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Στην Ελάτη αλλά και τα γύρω χωριά Περτούλι, Νεραιδοχώρι, Πύρρα, συναντάμε πολλά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία οπού μπορεί κανείς να γευτεί καλό φαί αλλά και τσίπουρο. Το σίγουρο είναι πως θα φάτε καλά στην Ελάτη. Επίσης υπάρχουν ωραία καφέ όπου τα βράδια θα απολαύσετε το κρασάκι σας στο τζάκι με καλή μουσική.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων


Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, αρχοντικά που θα σας προσφέρουν μία υπέροχη διαμονή.
Ωραία περίοδος για να πάτε στην Ελάτη είναι τα Χριστούγεννα για να δείτε και το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε ειδικά αν έχετε παιδιά, να είστε σίγουροι πως θα νιώσετε κι εσείς παιδί.

e-womenmagazine.blogspot.gr - Ελάτη Τρικάλων




Written by

Το blogs αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της γυναίκας σε θέματα που την απασχολούν όπως η υγεία, η ομορφιά, οι σχέσεις και το σεξ, διάφορες έρευνες, ταξίδια και μαγειρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 - 2014 e-womenmagazine. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top